Maak een afspraak via 09 278 63 91 of info@lienvanrompaey.be
Baaigemstraat 67B, 9890 Gavere

Dry needling

Dry needling is een evidence based behandelmethode van de kinesitherapeut of manueel therapeut. Bij dry needling worden bepaalde spieren die verantwoordelijk zijn voor jouw pijn, met een fijn naaldje aangeprikt met als doel deze spieren snel en langdurig te ontspannen.

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij dry needling is het enkel de bedoeling om trigger points in bepaalde spieren te ontspannen. Bij acupuntuur is het effect eerder energetisch.

Een trigger point is een verkrampt deeltje van een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak uitstralende pijn in een bepaalde zone veroorzaakt.

Het aanprikken van de spier voelt u bijna niet. Als het juiste trigger point aangeprikt wordt, spant de spier zich even lokaal aan (local twitch response). Dat geeft kortdurend een ‘krampachtig gevoel’. Daarna zal de spier ontspannen en kan u vaak al gemakkelijker bewegen. Na de behandeling is het normaal dat de behandelde spier nog wat stijf en/of vermoeid aanvoelt, maar meestal is dit van korte duur.